Provincie, Gemeente en Bedrijfsleven openen hun deuren voor MEP Gelderland 2015!

Ongeveer anderhalve maand voor de start van de 26e conferentie van MEP Gelderland kunnen we de locaties van de verschillende vergaderingen tijdens de Gelderse Conferentie van het Model European Parliament bekendmaken! Zoals gewoonlijk hebben ook dit jaar weer een aantal overheidsorganisaties én een groot aantal Arnhemse bedrijven hun deuren voor het MEP geopend. 

De openingsvergadering op 18 mei wordt georganiseerd in de Grote Zaal van het Arnhemse Posttheater. Deze zaal is geen onbekend terrein voor het Model European Parliament, omdat de leerlingen daar afgelopen jaren ook al te gast waren voor het Gelders Jeugd Debat. Door de theateropstelling van deze prachtige theaterzaal hoopt de organisatie de opening nog wat extra cachet mee te geven.

Voor de Plenaire Vergadering van het Model European Parliament Gelderland wordt wél echt gebruikgemaakt van een niet eerder bezochte locatie. Wegens een verbouwing in het Gelderse Provinciehuis is het MEP dit jaar te gast bij de Gemeente Arnhem. In de raadzaal debatteren 130 Gelderse scholieren gedurende twee dagen over belangrijke Europese thema’s en bespreken zij de door hen opgestelde resoluties.

Op de dinsdag en woensdag openen zoals gewoonlijk Arnhemse bedrijven én overheidsinstellingen hun deuren voor het ontvangen van de commissies. We zij heel blij bekend te kunnen maken dat oude bekenden Omroep Gelderland, Gemeente Arnhem, Gemeente Renkum (Oosterbeek), Provincie Gelderland, Huis van de Jeugd, Rijnpoort en Kadaster ook dit jaar weer een commissie willen huisvesten. Daarnaast verwelkomen we ook drie nieuwe partners; GelreDome, DEKRA en DirkZwager Advocaten. Welke commissie bij welke organisatie haar resolutie zal opstellen maken we later nog bekend.

Tot slot zijn ook een aantal Arnhemse scholen betrokken bij een deel van de conferentie. Zo vinden de delegatievergaderingen op woensdagavond plaats op het Stedelijk Gymnasium Arnhem en wordt de organisatiecommissie gedurende het gehele jaar fantastisch ontvangen op het Beekdal Lyceum. Ook de culturele uitvoering op dinsdagavond vindt plaats bij één van de Arnhemse scholen.   

De organisatie is erg te spreken over de verschillende locaties. “Fantastisch dat ook dit jaar weer zoveel organisaties betrokken zijn bij het Model European Parliament Gelderland”, aldus provinciaal coördinator Camiel van Houdt. “Het is iedere keer weer geweldig om te zien hoe Gemeente, Provincie, bedrijfsleven, scholen én gastgezinnen uit Arnhem en omgeving hun deuren openen voor het MEP. Zonder al die hulp zouden wij het MEP nooit kunnen organiseren.

De 26e conferentie van het Model European Parliament vindt plaats tussen 18 en 22 mei 2015. Inmiddels zijn de onderwerpen van de conferentie ook al bekendmaakt. Deze zijn via de website te raadplegen. De locaties van het randprogramma en de sprekers tijdens de conferentie maken we later bekend.