Commissievoorzitters

VivanneMijn naam is Vivanne Ebben, ik ben 17 jaar en zit op het Candea College in Duiven. Ik rij paard, zing en ga graag naar feestjes of spreek af met vrienden. Aankomende MEP-conferentie zal ik de commissie Werkgelegenheid en Sociale Zaken voorzitten. Het vraagstuk van deze commissie gaat over de arbeidsmarkt van de toekomst. Het is een onderwerp waar ook wij veel mee te maken hebben en zullen gaan krijgen, hierdoor wordt het onderwerp denk ik nog interessanter. Naast dat we samen een ijzersterke resolutie neer gaan zetten, gaan we er ook een hele leuk week van maken. Een leerzame week met serieuze zaken, maar ook met veel humor, gezelligheid en nieuwe vrienden. Ik heb er zin in, tot in mei!

Vivanne
Schermafbeelding 2017-04-30 om 15.21.07Hallo allemaal, mijn naam is Bo van Maanen ik zit op het Rhedens Rozendaal in 5 VWO. In mijn vrije tijd speel ik hockey, loop ik hard en spreek ik zo vaak mogelijk af met vrienden. Samen met Teun Stoetman zal ik de commissie van Burgerlijke Vrijheden, Justitie en Binnenlandse Zaken voorzitten. Het vraagstuk wat gaat over radicalisering, terrorisme en de gevolgen daar van is helaas niet iets nieuws in de Europese Unie. Ik kijk erg uit naar jullie discussies en na naast het feit dat onze resolutie ijzer sterk gaat worden zullen we het vooral heel leuk hebben! Het belooft een leerzame, gezellige, onvergetelijke en mooie MEP-week te worden. Ik kijk er erg naar uit naar de conferentie en ik hoop dat jullie dat ook allemaal doen! Tot in mei!

Bo

 

 

Hi allemaal, mijnSchermafbeelding 2017-04-25 om 22.03.34 naam is Niek Franzen. Ik zit op het Stedelijk Gymnasium Arnhem en dit jaar zit ik de commissie Cultuur en Onderwijs (CULT) voor. Sommigen zeggen dat de MEP-week saai is, maar het is echt een geweldige week. Een jaar geleden stond ik in jullie schoenen en nu een jaar verder ben ik nog steeds bevriend met mensen die ik vorig jaar – en op de nationale conferentie – heb leren kennen! Naast het feit dat bij mij gezelligheid hoog in het vaandel staat, gaan we ook hard aan de slag voor een top resolutie. Drie tips: zorg voor een goede look, een portie zelfvertrouwen en vooral heel veel gezelligheid! Dan kan ik je garanderen dat je aan het einde van de week last hebt van een MEP-gap. Tot dan!

NiekFleur

 

 

Ik ben Fleur ter Meulen, 16 jaar uit Tiel en ben erg benieuwd naar de geweldige resolutie die jullie gaan opstellen voor de commissie Internationale Handel. Ik zal jullie hierbij begeleiden als commissievoorzitter, dus dat zit wel goed. 😉 Ondanks het feit dat voorzitten erg leuk is, heb ik ook nog hobby’s buiten MEP: ik houd van hardlopen en wil graag op z’n tijd een keertje Australië bezoeken. Ik heb in ieder geval heel veel lol gehad vorig jaar en ik hoop dat we samen er weer een onvergetelijke week van kunnen maken!

Fleur

 

 

LarsHoi allemaal! Mijn naam is Lars Verploegen, 17 jaar oud, en dit jaar voorzitter van de commissie Constitutionele Zaken, subcommissie Burgerschap! Wij gaan ons best doen om de Europese burger wat meer geïnteresseerd en betrokken te maken bij de besluitvorming van de EU. Toen ik voor de eerste keer meedeed aan het MEP werd ik ook in Constitutionele Zaken geplaatst. Ik hoop dus dat ik dit jaar de kennis die ik al heb kan gebruiken om samen met jullie een knallende resolutie neer te zetten! Natuurlijk bestaat mijn leven niet alleen maar uit MEP, ik doe aan wedstrijdzeilen in Friesland en Utrecht en vind het altijd leuk om een potje te voetballen met vrienden. Ik kijk al uit naar de MEP week! Jij ook?

Lars

 

 

vivianHallo MEP’ers! Ik ben Vivian en ga jullie commissie over de expansie van de EU voorzitten. Dit lijkt me een heel interessant onderwerp, omdat het gaat over hoe de beslissingen worden gemaakt in de EU in plaats van welke beslissingen worden gemaakt. Dit is weer eens een heel ander onderwerp dan waar altijd over wordt gediscussieerd. Precies dat is ook de reden dat ik het MEP zo leuk vind, het is iets heel anders dan gewoon wiskunde of Nederlands. Om de trend van iets minder standaard dingen leuk vinden door te zetten, houd ik ook nog eens van metal en boogschieten. Ik kijk ernaar uit om jullie te zien!

Vivian

 

 

Teun

Dag allemaal,

Mijn naam is Teun Stoetman en ik zit op het Gymnasium Apeldoorn. Ik ben samen met Bo van Maanen voorzitter van Commissie Burgerlijke Vrijheden, Justitie en Binnenlandse Zaken; het vraagstuk van extremisme- en terrorismebestrijding. Dit is natuurlijk een heel actueel en belangrijk vraagstuk dat in ieder geval mij erg interesseert. Ik hoop op een mooie resolutie! Mijn ervaring van het MEP Gelderland van vorig jaar is zeer positief. Het wordt een onvergetelijke week waarin je bezig bent met zaken die je belangrijk, uitdagend en vooral heel leuk vindt. Ik hoop dat jullie net zo van het MEP gaan genieten als ik heb gedaan!

Teun

 

 

MaureenMijn naam is Maureen Brom, ik ben 16 jaar en zit op het OBC Bemmel. Dit jaar ben ik voorzitter van de commissie Industrie, Onderzoek en Energie. Duurzaamheid is natuurlijk een heel belangrijk en actueel onderwerp. Toch is het geen makkelijk vraagstuk, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat jullie samen met mijn hulp een hele goede resolutie zullen opstellen. Hiernaast wil ik er ook een hele leuke week van maken en ervoor zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft. MEP is namelijk ook een week vol gezelligheid en nieuwe vrienden. Ik kijk enorm naar de MEP-week uit en ik hoop jullie ook, tot in mei!

Maureen

 

 

EsmeeMijn naam is Esmee Streefkerk, 16 jaar en kom van het Dorenweerd College. Ik speel graag voetbal en ga in het weekend graag met mijn vrienden naar een feestje. Ik hou erg van mooie reisjes mak
en en nieuwe ervaringen opdoen. Ik ben zo gelukkig geweest om zowel indrukwekkende regionale, nationale als internationale conferenties bij te mogen wonen. Na deze 3 gezellige, felle maar enorm leuke MEP weken hoop ik er nog een hele bijzondere aan te mogen voegen in mei. Ik heb enorm veel zin in een wederom onvergetelijk MEP jaar! Ik hoop dat iedereen dit jaar weer zo gemotiveerd is er een mooie week van te maken en hoop jullie te zien in Mei.

Esmee

Schermafbeelding 2017-04-30 om 15.22.39

 

Mijn naam is Loïs Kok, ik zit op het Arentheem College. Ik ben dit jaar de voorzitter van de Commissie Buitenlandse Zaken, met als subcom
missie Mensenrechten. De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens werd in 1948 aangenomen door de Verenigde naties. Deze rechten gelden voor iedereen, ongeacht afkomst, religieuze overtuiging, gender, seksualiteit of andere kenmerken. Hoewel deze rechten al bijna 70 jaar vast zijn gesteld, worden ze nog steeds geschonden. In mijn vraagstuk gaan wij een oplossing zoeken voor de schending van mensenrechten op en rondom europees gebied. Ik heb er zin in, en ik hoop jullie ook!

Loïs

 

 

Hallo ik ben Thijs KoelewijThijsn, dit jaar zal ik samen met Esmee de Commissie Milieubeheer, Volksgezondheid en Voedselveiligheid begeleiden als voorzitters.  Mijn ervaringen met het MEP zijn tot nu toe alleen maar positief geweest en ik hoop dat ik dit samen met Esmee ook voor de deelnemers van dit jaar zo kan laten zijn. Als het aan mij ligt maken we er met de deelnemers, voorzitters en alle andere betrokkenen er een hele leuke, maar vooral leerzame week van. Mijn hobby’s zijn verder voetballen en gezellig naar feestjes gaan, tot gauw!

Thijs

 

Hoi, ik ben Max Scholten en ik ben 17 jaar. Ik woon in Lobith en zit op het Liemer College Zevenaar. De komende paar dagen zal ik de Commisie Buitenlandse Zaken, subcomissie Veiligheid en Defensie voorzitten. Ik kijk erg uit naar de aankomende MEP conferentie en hoop dat jullie er net zoveel zin in hebben als ik!

Max