Gelders talent in Napels

Van 21 t/m 28 maart maakten Jan Koomen en Bo Veldhuizen deel uit van de Nederlandse delegatie die naar Napels afreisde voor een internationale MEP-conferentie. Over hun ervaringen schreven zij de volgende blog.

”Wat hebben wij, Jan en Bo, een prachtige week in Napels mogen beleven. Het was een week vol leerzame en leuke ervaringen!

Het moment dat we in Napels, Italië, aankwamen was geweldig. ‘s Avonds gingen we met een groot deel van de Nederlanders eten bij een van de gastgezinnen. Het typische Italiaanse eten was heerlijk! Later die avond gingen we de vrienden van jeugd van de gastgezinnen ontmoeten.

Zondag begon het officiële programma en ontmoetten we onze commissie: leerlingen uit heel Europa. De dagen daarna hadden we commissievergaderingen. Het niveau lag hoog, iedereen wist van alles over het vraagstuk van de commissie. Op woensdag gingen we naar Rome en hebben we de Nederlandse ambassade bezocht. ‘s Middags gingen we naar het Colosseum.

Op donderdag en vrijdag hadden we de plenaire vergadering: het einde van een week waarin iedereen is gegroeid als mens en een mooi stukje ervaring mee naar huis neemt.

Op vrijdagavond hadden we de farewell party. De hele week keken we hier naar uit. Gezellig dansen en luidkeels meezingen met Italiaanse muziek.

De ervaringen die we in Napels hebben opgedaan, zullen we nooit vergeten. Het was een drukke, vermoeiende week, maar we hadden het voor geen goud willen missen!”