MEP Internationaal komt naar Arnhem!

Al meer dan twee jaar zijn uw Gelders gastheer en gastvrouw bezig met het naar Gelderland halen van een internationale MEP Conferentie. Over een maand is het dan zover: meer dan honderdtachtig Europese jongeren uit 28 verschillende landen, zullen naar Arnhem komen om MEP The Netherlands in onze Gelderse hoofdstad af te trappen. De conferentie wordt – uniek in Europa – volledig georganiseerd door jongeren en zes Gelderse MEP alumni zijn momenteel druk bezig met de laatste voorbereidingen voor het conferentiegedeelte in Arnhem. 

 

Van 4 t/m 7 februari aanstaande, openen Rozet, Het Stedelijk Gymnasium Arnhem, het Arnhems Stadstheater, de Eusebiuskerk, Dudok en verschillende Arnhemse bedrijven hun deuren voor jong Europa. Onder leiding van de commissievoorzitters, gaan de deelnemers aan de slag met tien actuele en uitdagende Europese vraagstukken, zoals de vluchtelingenproblematiek, de Europese Energie Unie en het vraagstuk over inclusief onderwijs.

Naast vergaderen, is er natuurlijk ook ruimte voor vertier. De deelnemers zullen zich onderwerpen aan de zogenoemde EUScapeRoom, ontworpen door Clocked Up Arnhem. Ook zullen alle deelnemers, docenten en partners genieten van een kennis- en cultuuravond tijdens het Gelderlanddiner. Tijdens de persconferentie in Dudok, zal bovendien uitgebreid verslag gedaan worden van de voltooide conferentiedagen in Arnhem.

Op dinsdag 7 februari zal dan de bus naar Maastricht vertrekken, alwaar het 25-jarig bestaan van het Verdrag van Maastricht gevierd zal worden. Tevens zal een bezoek worden gebracht aan het Europees Parlement en aan verschillende Europese Instituties.

Voor de het conferentiegedeelte in Arnhem, zijn wij nog hard op zoek naar gastgezinnen, lijkt het jou leuk om tussen 4 en 7 februari drie dagen een mede-Europeaan over de vloer te hebben? Stuur dan even een mailtje naar Daniel Wesselink (danielwesselink@outlook.com). Hij zendt je dan alle benodigde informatie toe.

Wij, Camiel en Sterre, zijn best een beetje trots op wat we tot nu toe bereikt hebben met MEP Gelderland. We hebben ontzettend veel zin in ons internationale avontuur en natuurlijk in MEP Gelderland 2017!

We will make Gelderland great again!

Meer informatie over deze unieke conferentie is te vinden op www.mepnl.eu.

stichting MEP for You