MEP Gelderland op zoek naar journalisten voor de Interregionale WEMEP-conferentie in Den Haag

Live verslagen verzorgen van de debatten terwijl je tegelijkertijd ook nog eens je oren spitst voor alle interessante roddels en feitjes? Voel jij je één met de pen en het papier en heb jij nog lang niet genoeg van het Model European Parliament? Geef je dan nu op voor een plek in het journalistenteam van WEMEP The Hague 2016!

 

MEP Western Europe, wat is dat precies?

Tussen 17 en 22 november 2017 vindt

in Den Haag de eerste conferentie van MEP Western Europe (WEMEP) plaats. WEMEP is een interregionale MEP conferentie, dat wil zeggen dat het een internationale conferentie is waarin de focus ligt op de Regio West Europa. Er komen jongeren uit zes West Europese landen en daarnaast afvaardigingen uit Turkije en Spanje, de ‘gastdelegaties’. Zij draaien een MEP-programma zoals je dat kent, dus met commissievergaderingen en een plenaire vergadering.

 

Klinkt leuk, maar wat doet zo’n journalist dan precies tijdens het MEP?

Tijdens de conferentie houden we deelnemers op de hoogte van de conferentie via een dagelijks krantje en via een filmpje op onze website en social media. Als journalist draai je dus echt mee in het programma; je bent onderdeel van de simulatie en probeert de onderste steen boven te krijgen over de besluitvorming in de commissies, maar ook over de laatste roddels en interessante feitjes. Je krijgt daarnaast de kans jezelf als journalist in spé te ontwikkelen, via workshops van parlementair journalisten en via interviews met aansprekende VIP’s!

 

Moet ik verder nog wat kunnen?

Natuurlijk hebben we ook een formeel lijstje met criteria.

  • Belangrijkste criteria; lef, creativiteit en een beetje kunnen schrijven. Daarmee kom je al een heel eind.
  • Je moet beschikbaar zijn tussen 18 en 22 november en in de gelegenheid zijn deze dagen in Den Haag te bivakkeren. Voor een slaapplek e.d. wordt gezorgd.
  • Affiniteit met MEP en ervaring bij één van de conferenties is daarnaast een pré.
  • De WEMEP conferentie is in het Engels. Je bijdragen zullen dus ook in het Engels moeten worden geschreven.
  • Als je kan werken met (professionele) montage-programma’s is dat een pré. Geef dit goed en duidelijk aan bij je sollicitatie!
  • Wanneer je ervaring hebt met fotograferen en de beschikking hebt over een goede camera horen we dit graag; ook dat is een pré in de sollicitatie.

 

Klinkt gaaf! Hoe geef ik me hiervoor op!

  • Je stuurt een mail met je motivatie (max 500 woorden) naar Renée Douven, coördinator redactie op douven@meplimburg.nl.
  • Daarnaast is een creatieve opdracht onderdeel van de procedure; schrijf in het Engels een korte column over een MEP-activiteit naar keuze. Je mag hiervoor een richtlijn van 300 woorden aanhouden. Je mag ook een filmpje monteren of een andere creatieve inzending doen. Als je daarvoor kiest moet je wel een korte toelichting sturen per mail. Deze lever je ook aan bij Renée Douven
  • Je stuurt deze in voor uiterlijk 10 oktober 2016. Je hoort dan binnen een week of je bent geselecteerd voor een plek in het journalistenteam WEMEP2016!

 

Waar kan ik terecht met mijn vragen?

Voor vragen over de redactie-functie kun je mailen met Renee Douven (renee.douven@meplimburg.nl) of met Henk Janssen (henk-janssen7997@hetnet.nl), redactie-coördinatoren van WEMEP2016.