MEP 2016 komt eraan!

Over twee maanden is het weer zover en zal de 27e conferentie van het MEP Gelderland plaatsvinden. Tussen 23 en 27 mei worden jasjes, dasjes, rokken en hakken uit de kast getrokken door honderddertig Gelderse 4vwo-leerlingen, die voor een week in de huid kruipen van een Europarlementariër.

De organisatiecommissie, bestaande uit de twaalf als best geselecteerde deelnemers in 2015, is al lange tijd bezig om de conferentie tot een groot succes te maken. In november 2015 hebben zij Gelderland vertegenwoordigd tijdens de nationale MEP Conferentie en voor de Gelderse conferentie staat hun de taak van commissievoorzitter te wachten.

De aankomende deelnemers gaan, verdeeld over tien commissies, met elkaar in discussie en debat over actuele Europese vraagstukken. Van het oplossen van de economische crisis tot het ontwikkelen van een nieuw Europees medicijnenbeleid; de deelnemers staan mooie uitdagingen te wachten. Verschillende Gelderse bedrijven openen hun deuren voor het MEP en vormen het toneel van de commissievergaderingen. Naast discussie en debat, zijn er ook veel informele momenten, zoals een teambuilding, een toneelvoorstelling en verschillende diners. Het belooft een onvergetelijke week te worden!